Ajankohtaista
Esittely
Historia
Koulu
Kuvagalleria
Lastenhoito
Linkit
Palvelut
Tonttipankki
Yhdistykset
Yritykset
Yhteystiedot
Etusivulle
© Ruuhijärven kyläyhdistys

 

Ruuhijärven nuorisoseura ry. 

Nastolan vanhin nuorisoseura perustettiin Ruuhijärvelle 11.3.1906 kokouksessa, jossa opettaja K.P.Anttonen selosti noin 30 osanottajalle nuorisoseura-aatetta, niin vauhdikkaasti, että saman tien päätettiin rakentaa oma talo ja pitää helluntaina arpajaiset rahavarojen kartuttamiseksi. Tämän jälkeen valittiin väliaikainen johtokunta hankkimaan säännöille vahvistusta ja kutsumaan koolle varsinainen perustava kokous. Väliaikaiselle johtokunnalle annettiin myös huoleksi ostaa talo seuralle. Talo kauppaa hierottiin monen isännän kanssa kunnes J.Huovilalta päätettiin ostaa huone.

Nuorisoseuran säännöt allekirjoitettiin10. huhtikuuta 1907. Nuorisoseura oli epäkirkollinen liike, sillä sen huvit pidettiin kernaasti juhlapyhinä, vastoin papiston kantaa. Toisaalta nuorisoseura oli myös puhtaasti, epäpoliittinen sillä kaikkien työväenyhdistyksien pyynnöt vuokrata tiloja torjuttiin jyrkästi. Seurassa pyrittiin kasvattamaan jäsenistä toiset huomioon ottavia yhteiskuntakelpoisia kansalaisia. Innostus laantui välillä, niin että jäseniä oli vuonna 1910 32 henkeä.

Seurantalo tuhoutui tulipalossa 70-luvun puolivälissä. Uutta taloa alettiin rakentamaan talkoilla jotka olivat valtava voimannäyttö kyläläisiltä. Tukki- ja sahaustalkoot puutavaran saamiseksi pidettiin 1977 ja talon varsinaiseen rakentamiseen päästiin 1978.Uuden seurantalon avajaiset tanssittiin maaliskuussa 1979.

Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlat pidettiin 17.11.2007.Nykyisin seurantalolla pidetään monenlaisia tapahtumia. Jolla pidetään yllä kylän yhteishenkeä ja kerätään varoja talon ylläpitämiseksi. Kesäisin järjestetään noin kerran kuussa tanssit. Ruuhijärven koulu käyttää seurantaloa juhlasalinaan sekä liikunta tilanaan, seurakunnan kerho toimii seurantalon tiloissa, viikoittain on sählyvuoroja niin aikuisille kuin lapsillekin sekä muita peli-iltoja ja muita ohjattuja harrastus mahdollisuuksia.

Seurantalolla toimii baari jonka tuotto menee suoraan seurantalon ylläpitoon.Nuorisoseura järjestää pitkin vuotta monia yhteisiä tapahtumia joista ehkä kuuluisin ja näkyvin on Rocka Billy festivaalit heinäkuussa. Nuorisoseura vuokraa tilojaan myös yksityistilaisuuksia varten.Tämän hetken jäsenmäärä on noin 50 henkeä joista osa on tiiviisti mukana seuran toiminnassa ja osa ns. kannatusjäseniä.

Alkuperäisiin nuorisoseuran sääntöihin voit tutustua tästä


Haluatko viettää isompia tai pienenpiä juhlatilaisuuksia kauniissa järvimaisemissa ?

Ruuhijärven nuorisoseurantalolle järjestyy juhlat aina 450 henkilölle asti.
Seurantalolta voit vuokrata myös sulkapallokentät (2kpl)

Hinnastot tästä

Nuorisoseurantalon osoite: Korkeentie 792, 15580 RUUHIJÄRVI

Karttalinkki

Kuvia nuorisoseurantalolta